Achtergrond website

Na enkele jaren Grieks als bijvak gevolgd te hebben op de middelbare school, kreeg ik zo’n 20 jaar later weer belangstelling voor het Grieks, en dan specifiek het Nieuwtestamentisch Grieks.
Ik ben toen begonnen met mezelf het NT Grieks van voren af aan te leren, beginnende met het alfabet.
Gelukkig heb ik een aantal goede boeken, waaronder “Leerboek Nieuwtestamentisch Grieks” van Dr. R. Bijlsma en “The Elements of New Testament Greek” van J. W. Wenham. Beide zijn wat oudere methodes, maar overzichtelijk en goed te volgen, ook voor zelfstudie. Voor meer informatie over deze en andere boeken zie het menu “Boeken”.

Het lastige met zelfstudie is het antwoord krijgen op specifieke vragen. Veel informatie is voorhanden op internet, maar de kwaliteit (zowel inhoudelijk als qua presentatie) laat nog wel eens te wensen over.
Tijdens het studeren heb ik daarom veel uit moeten zoeken. Deze informatie heb ik voor mezelf in overzichten gezet.
Daarnaast zijn er bepaalde totaaloverzichten (bijvoorbeeld van vervoegingen en verbuigingen) die ik miste, en die ik daarom voor mezelf gemaakt heb.

De stapel met gestructureerde overzichten en hints voor het leren groeide, en ik bedacht me dat er mogelijk ook andere mensen zijn die tegen dezelfde ‘problemen’ aanlopen en die de overzichten kunnen gebruiken. Vandaar dat het idee ontstond om dit via een simpele website te delen.
Hoewel er meerdere websites zijn met vergelijkbare gegevens, onderscheid deze website zich onder andere door:
– geen advertenties
– eenduidige structuur
– overzichtelijke opbouw.

Hoewel de informatie zorgvuldig is opgesteld en gecheckt, kan ik geen garantie geven op foutloosheid. Ik zou het erg op prijs stellen als fouten en onvolkomenheden naar me gemaild worden, zodat ik de website continue beter kan maken.

Veel succes met studeren toegewenst!

Abraham de Jong